20. jan. 2009

Fra himmel til helvete!

Det var bare snakk om tid før det måtte skje, og i helgen hendte det. Jeg måtte dekke en dødsulykke.

LES OM DØDSULYKKEN HER:http://www.eub.no/nyheter/article4058177.ece

Jeg har hittil både hatt ansvar for å gi våre lesere den ferskeste informasjonen om ad 75 mått til sykehus etter matforgiftning, 23 mistet hjemmet sitt i rekkehusbrann og andre bilulykker. Selv om det har vært mange hardt skadet har ingen hittil måtte bøte med livet.

Lørdagen startet med væpnet politiaksjon i Eidsvoll, grunnet en mann som truet familien med hagle. Jeg sendte ut en journalist til stedet, ig vi fikk gode bilder til saken. Det helle gikk udramatisk for seg, og ingen kom til skade. Resten av dagen gikk som planlagt.

Kl 06.15 søndag morgen er det en sterkt preget operasjonsleder som tar telefonen hos Romerike politidistrikt. Han melder om at en er omkommet, og to hardt skadet etter en ulykke ved Ringbanen i Ullensaker. Han kunne ikke oppgi bosted eller alder, for de pårørende var ikke kontaktet.

Jeg vekket en journalist som bor i nærheten og sendte han til ulykkesstedet. Siden det var en dødsulykke må saken etterforskes, men grunnet sterkt snøvær var bilen allerede fjernet. Eneste tegnet etter dødsulykken var to flatklemte postkasser på den gedigne stålkonstruksjonen de hadde truffet, sammen med skrensespor i nysnøen. Dette er allikevel en fin og symbolsk illustrasjon (et bilde sier mer enn 1000 ord), i motsetning til vår konkurrent som alltid har brutale bilder til sine saker.

Jeg fant også flere kilder. Blant annet Dal Auto som hadde tauet inn bilen og 110-sentralen. Dette ga meg ny informasjon om ulykken. Vi var det første mediet i hele landet med denne saken, og alle landets medier kopierte og siterte oss. Dette er selvfølgelig stas, selv om det var en forferdelig hendelse.

Senere på dagen fikk vi alder og bosted på den omkomne og de skadde. Den som omkom var en 22-åring fra Sørum. Føreren var en 19-åring fra Sørum (kritiske indre skader) og i baksetet satt en 18-åring fra Nes (kun skader i beina).

Dette var en dramatisk og følelsesladet opplevelse å skildre. Og man må holde hodet kaldt, for å skåne familie og pårørende. Spekulasjoner og tabloidisering egner seg ikke i en slik sak. Man skal ikke "kødde" med folks følelser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar