31. okt. 2008

Redaksjonssekretær

Redaksjonen har en viktig stilling som ofte glemmes, nemlig redaksjonssekretæren. Det er omtrent som poteten, kan brukes til alt.

Vi i redaksjonen har altså en egen sekretær (mamma og barnevakt). Hun har svært mange jobber som ofte blir glemt, men som er viktig. Hun organiserer, tar i mot telefoner, holder styr på hvor og når journalistene skal til ulike tider. Samtidig skriver hun svært mye som vi ikke tenker over. Blant annet alle bursdagshilsner, alt som skjer i helgene, ord om dagen, navnedager, hva som skjedde på denne dagen for 25, 50 og 100 år siden + en spalte som heter Rundt oss.

I dag var redaksjonssekretæren bortreist, og en av journalistene var stedfortreder. Dette gjorde at også jeg fikk litt erfaring med redaksjonssekretær-jobben.

Jeg fikk i oppgave å skrive "Rundt oss", en spalte hvor vi gir et sammendrag fra saker i andre lokalaviser. 5 saker på hver på tilsammen 2500 tegn. Jeg leste ti aviser for å lage sakene (mye jobb).
Dette var en ny erfaring, og en a-ha opplevelse over hvor viktig en sånn stilling er. Så for guds skyld, pass godt på redaksjonssekretæren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar